Falsifikovanim novčanicama od 100 evra kupio moto-kultivator

0

FOČA – U Foči su otkrivene faslifikovane novčanice od 100 evra kojima su dva nepoznata lica platila moto-kultivator licu čiji su inicijali K.S. iz fočanskog sela Tođevac, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.


Policiji je juče prijavljeno da je K.S. prodao moto-kultivator za 2.000 evra dvojici nepoznatih mlađih muškaraca koji su taj iznos isplatili sa 20 novčanica po 100 evra.

Nakon što je je K.S. dobio novac, dio je dao sinu koji je posumnjao na ispravnost novčanica, pa je provjerio na UV lampi-detektoru za novac, čime je potvrđeno da je riječ o falsifikovanim novčanicama.

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je dao usmenu saglasnost da se preduzmu radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela krivotvorenje novca, kao i na identifikovanju lica koja su kupovala moto-kultivator.

Novčanice su privremeno oduzete i biće predmet vještačenja, a nakon kompletiranja predmeta biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv NN lica za krivično djelo krivotvorenje novca, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare