EYOWF 2015: Gdje su Pale!?

0

Palelive je nekoliko puta pisao o Evropskim zimskim olimpijskim igrama mladih EYOWF (European Youth Olympic Winter Festival), za koje postoji realna šansa da se 2015. godine održe u Sarajevu i u Istočnom Sarajevu:

Gradovi odlučno žele organizaciju EYOWF-a

Prezentovana kandidatura za EYOWF 2015 (video)

Svi se potajno nadamo organizaciji i planiramo naše buduće korake, političari sa ponosom ističu ovaj veliki projekat kao jednu veliku razvojnu šansu. Međutim, koliko će Pale i Istočno Sarajevo zaista imati koristi od organizacije?

Za početak preporučujemo posjetiocima da pogledaju katalog (10 MB), gdje najveća i najrazvijenija opština Istočnog Sarajeva – Pale nije ni ucrtana na mapi! Prezentaciju i katalog je pristojno odradio sarajevski nashstudio.ba i u njemu čak možete pronaći nekoliko ružnjikavih fotografija Jahorine. Sve u svemu jedna divna prezentacija Istočnog Sarajeva i njegovih kapaciteta, koji su naši predstavnici objeručke prihvatili.

– Zašto u izradu jednog ovakvog projekta nije bio uključen niko iz Istočnog Sarajeva?

– Zašto je ova nakaradna prezentacija sa ponosom predstavljena na oficijalnoj prezentaciji Grada Istočno Sarajevo?

– Ko je od naših predstavnika pristao na ovakav projekat, s obzirom da u Palama nije planirano ništa?

– Zašto katalog sadrži komercijalne sadržaje i hotele iz Federacije BiH, a u njemu nema smještajnih kapaciteta u Istočnom Sarajevu?

Po svemu sudeći Pale i Paljani će od ovog projekta dobiti mrvice i izgleda da više treba da očekujemo od 51. svjetskog vojnog prvenstva u zimskim sportovima, nego od jedne ovakve značajne i velike organizacije. Smještaj, mediji, turizam i obilasci, izrada prezentacija, projekti, volonteri i što je najvažnije budžet će nažalost biti smješteni u Sarajevu, dok ćemo zahvaljujući našim nesposobnim organizatorima, koji ne znaju ni pročitati katalog na engleskom jeziku biti i dalje provincija. Nadamo se da će se neko na vrijeme urazumiti.

Stanišić Vladimir – www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare