Evidentirano 20 odsto manje krivičnih djela

0
Evidentirano 20 odsto manje krivičnih djela

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik u februaru ove godine evidentirano je 51 krivično djelo, što je za 20 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, kada je bilo evidentirano 70 krivičnih djela, rekao je danas načelnik Sektora krim-policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić.

Savić je na konferenciji za novinare rekao da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeto 46 izvještaja protiv 54 lica, među kojima je bio jedan maloljetnik.

Prema njegovim riječima, od navedenog broja evidentiranih krivičnih djela, najbrojnija su krivična djela opšteg kriminaliteta, kojih je bilo 44, što je za 25 odsto manje nego u februaru prošle godine.

Savić je dodao da su od ukupno 44 krivična djela, 18 izvršili nepoznati izvršioci, dok je policija u februaru rasvijetlila 13 krivičnih djela, čime koeficijent ukupne razriješenosti iznosi 78 odsto.

„U oblasti privrednog kriminaliteta u februaru su otkrivena tri krivična djela, pa su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeta tri izvještaja protiv tri lica“, rekao je Savić i dodao da materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 61.000 KM.

Načelnik Sektora policije Vladan Vasilić rekao je da je na području Policijske uprave Zvornik u februaru evidentirano 47 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na februar prošle godine više za 13 odsto.

„Broj saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima u februaru je manji za 80 odsto u odnosu na uporedni period iz prošle godine, dok je broj saobraćajnih nesreća sa poginulim licima manji za 50 odsto“, rekao je Vasilić i napomenuo da je u februaru ove godine poginulo jedno, a u februaru prošle godine dva lica.

Prema njegovim riječima, policija je u toku februara kontrolisala 2.197 vozila i vozača i evidentirala 1.752 prekršaja, zbog čega je izdato 1.679 prekršajnih naloga.

Vasilić je naglasio da je u tom periodu iz saobraćaja isključeno 36 vozila, te 102 vozača, od kojih su 82 vozila pod dejstvom alkohola.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović rekao je da se iz navedenih podataka može zaključiti da je stanje na područu koje operativno pokriva ova policijska uprava zadovoljavajuće, jer nije bilo događaja, a ni krivičnih djela sa većim stepenom društvene opasnosti koji su mogli da uznemire javnost.

On je dodao da su pripadnici Policijske uprave Zvornik tokom februara učestvovali u određenom broju akcija republičkog, regionalnog i lokalnog karaktera, kao i obezbjeđivanja javnih skupova, koje su profesionalno i u skladu sa zakonom obavili.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments