Evakuisano 12 lica iz Dobrog Polja

0

FOČA – Dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske prevezla su u fočansku bolnicu 12 lica koja su bila zametena na lokalitetu Dobro Polje, rekao je Srni direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder.

On je naveo da je riječ o licima čije je automobile zatrpala lavina na ovoj lokaciji. Kada su mašine, koje su čistile put došle do njih, procijenjeno je da treba da budu prebačeni do bolnice da bi se utvrdilo da li imaju promrzlina ili drugih problema.

Doder je naveo da će biti poslat i helikopter u Nevesinje radi prevoza jedne žene na dijalizu u Mostar.

Prema njegovi riječima, helikopter MUP-a Srpske prevezao je jednog čovjeka do Kalinovika pošto mu je umro otac.

„Potrebe za evakuacijom stanovnika ima, a mi ujedno nastavljamo i podjelu humanitarnih paketa stanovništvu u ugroženim selima“, rekao je Doder.

UMJESTO U BOLNICU, OTIŠLI KUĆAMA

Dvanaestoro putnika iz Foče, koji su dva dana bili zameteni u Dobrom Polju, poslije današnje evakuacije helikopterima, nisu transportovani u bolnicu u Foči, potvrđeno je Srni iz bolnice.

Srna saznaje da svih dvanaestoro ljudi, osim straha i izgladnjelosti, nisu imali drugih zdravstvenih posljedica, pa prema tome ni potrebe za ukazivanjem ljekarske pomoći.

Svih dvanaestoro spasenih je otišlo svojim kućama, pošto su svi stanovnici Foče.

U ovoj akciji evakuacije snijegom zarobljenih ljudi, helikopteri su iz Dobrog Polja prevezli 13 ljudi, i to 12 osoba u Foču, a jednu osobu u Lukavicu, rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Srpske Boban Kusturić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare