EU donira sredstva za novu ambulantu na Brusu

0

Brus kao najrazvijeniji, najperspektivniji i napoznatiji turistički centar opštine Istočni Stari Grad, uskoro bi trebao da dobije novu ambulantu za potrebe stanovništva i posjetilaca olimpijske planine Trebević.

Iz ove opštine istakli su da je kvalitetna zdravstvena zaštita svih posjetilaca, ali i stanovnika opštine Istočni Stari Grad, u vrhu prioriteta rada opštinske administracije.

„Svjesni činjenice da je planina Trebević omiljeno mjesto brojnih posjetilaca kojih je iz godine u godinu sve više, potreba za realizacijom jednog ovakvog projekta je od velike važnosti“, navedeno je na veb-stranici opštine Istočni Stari Grad.

Buduća ambulanta biće smještena na izletištu na Brusu i opremljena novom i savremenom opremom.

„U toku je tender za kupovinu jednog terenskog vozila, medicinske opreme i kancelarijskog namještaja, a kompletan proces finansira EU u BiH. Investicija se realizuje u okviru projekta `EU za mjesne zajednice` /EU4 Local Communities/“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da posebnost ove ambulante, osim ambijenta na kojem je smještena, je to što će posjedovati terensko vozilo, čime se povećava spremnost za brže intervencije na svakoj vrsti terena.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Fb/Opština Istočni Stari Grad)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare