Episkop rukopoložio nastojatelja Jovića

0

HAN PIJESAK – NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom danas je rukopoložio u nastojatelja manastira Svetog Jovana Krstitelja u Pjenovcu kod Han Pijeska, arhimandrita Nikolaja Jovića.

Vladika Hrizostom je pozvao sveštenomonahe, monahe i monahinje, igumanije i ostale prisutne da u svojim molitvama pominju arhimandrita Nikolaja i bratstvo njegovo, da mu Bog bude zaštitnik, obnovitelj, put, istina i život.

“Ovo je istorijski događaj, uvođenje u dužnost prvog nastojatelja, a događaj je od prvorazrenog značaja za cijeli ovaj kraj”, poručio je vladika Hrizostom.

On je istakao da je danas ovaj manastir duhovni centar romanijske visoravni, mjesto življenja i podviga monaha, te kao i svaka domaćinska kuća, kuća u kojoj se zna ko je domaćin, ko su ukućani, a ko gosti.

Vladika Hrizostom je zahvalio svima koji su danas došli u ovaj manastir da molitvenu i duhovnu radost podijele, radujući se u Gospodu.

Episkop zvorničko-tuzlanski je zahvalio i crkvenom odboru manastira, na čelu sa Drganom Golijanom, na dosadašnjem trudu u podizanju ovog manastira u čuvanju do danas.

On je pozvao vjernike da rade na unapređenju ovog manastira.

Vladika Hrizostom je prethodno služio u manastiru svetu arhijerejsku liturgiju uz sasluženje sveštenstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments