Elek: Dobro bi došla pomoć dobrovoljaca da nose vodu

0

Pomoć dobrovoljaca dobro bi došla u gašenju požara na Ravnoj planini, rečeno je Srni u Službi civilne zaštite opštine Pale.

Rukovodilac Službe Dragan Elek rekao je da bi dobrodošla pomoć dobrovoljaca da nose vodu za gašenje požara na strmim južnim dijelovima Ravne planine, gdje treći dan gore šuma i nisko rastinje.

Prema njegovim riječima, na pojedinim dijelovima koristi se i konjska zaprega za dopremanje vode do požarišta.

On je dodao da građevinska mašina /dozer/ nastavlja da probija put ka području zahvaćenom požarom da bi vatrogasna vozila mogla da priđu što bliže i tako omoguće efikasnije i bezbjednije gašenje požara.

„Vatra ide humusom, ispod zemlje, kroz pukotine, gori i korijenje drveća, nakon čega se ruše stabla, i sve nam to zadaje velike probleme“, naveo je Elek.

Požar na Ravnoj planini prekjuče u prijepodnevnim časovima zahvatio je dio šume, a po pozivu šumara odmah su reagovale hitne službe i sve vrijeme su na licu mjesta.

U gašenju učestvuju radnici Šumskog gazdinstva „Jahorina“ sa Pala, pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Istočno Sarajevo, kao i pripadnici Službe civilne zaštite opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare