Ekipe „Famosa“ i „Leotara“ najuspješnije

0

MILIĆI – Muški tim DŽudo kluba „Leotar“ iz Trebinja i ženski tim DŽudo kluba „Famos“ iz Istočnog Sarajeva, najuspješnije su ekipe na seniorskom Prvenstvu Republike Srpske u džudou koje je večaras završeno u Sportskoj dvorani u Milićima.
Za najspješnije takmičare proglašeni su džudista „Famosa“ Stefan Šiljegović, u konkurenciji seniora, te Anja Ramić iz trebinjskog „Leotara“, u konkurenciji seniorki.

Predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Dragan Božović rekao je Srni da je na prvenstvu učestvovalo 135 takmičara iz 24 kluba iz Republike Srpske, naglašavajući da džudo u Republici Srpskoj ima i kvantitet i kvalitet.

„Nama nedostaju finansijska sredstva i mislim da Ministarstvo porodice, omladine i sporta treba više pažnje da pokloni borilačkim sportovima. Ovo je olimpijski sport i veoma lako možemo da osvojimo medalju na nekom međunarodnom takmičenju, da ne kažem i na Olimpijskim igrama, ali nam je potrebna veća podrška. Možemo do evropske medalje, ali bez pomoći lokalnih zajednica i Ministarstva to će biti teže“, rekao je Božović.

Pobjednici današnjeg prvenstva su u konkurenciji muškaraca, kategorija do 60 kilograma Nikola Boljanović iz „Leotar“a, do 66 kilograma Andrej Zurovac iz „Slavije“ Istočno Sarajevo, do 73 kilograma Mitar Mrdić iz „Leotara“, do 81 kilograma Stefan Šiljegović iz „Famosa“.

U kategoriji do 90 kilograma pobjednik je Miloš Mandić iz „Randorije“ Istočno Sarajevo, do 100 kilograma Miloš Mijanović iz „Randorije“ i u kategoriji preko 100 kilograma Dragiša Panić iz kluba „Kozara-Željezničar“ Prijedor.

U konkurenciji seniorki pobjednice su u kategoriji do 48 kilograma Dejana Komljenović iz kluba „Famos“, do 52 kilograma Anja Ramić iz „Leotara“, do 57 kilograma Ivana Rikalo iz „Leotara“, do 63 kilograma Ivana Kukić iz „Zvijezde“ Banjaluka, do 70 kilograma Jovana Perić iz „Zvijezde“, do 78 kilograma Nevenka Todorović iz „Famosa“ i preko 78 kilograma Jelena Arnautović iz kluba „Romanija“ Sokolac.

Prvenstvo je organizovao DŽudo klub „Boksit“ Milići, a pokrovitelji takmičenja bili su kompanije „Boksit“ i „Mileks“, te „Drina osiguranje“ iz Milića.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare