Edukativna obuka za poljoprivredne proizvođače

0

ZVORNIK – Za zvorničke poljoprivrednike danas je održano predavanje iz oblasti ratarstva, povrtarstva i tehnologiji proizvodnje kukuruza.
Predavanje je organizovalo Odjeljenje za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti grada Zvornika u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Institutom za poljoprivredu Banjaluka.

Predstavnik Ministarstva Radinka Mićić rekla je da su se zvornički poljoprivrednici opredijelili za teme iz oblasti ratarstva i povrtarske proivodnje, posebno plasteničke, koja na ovom području poprima značajnija interesovanja.

„Cilj nam je da poljoprivrednike edukujemo, damo im smjernice kako dalje razvijati proizvodnju, odnosno da se nama obraćaju za eventualna pitanja kako bi zajednički rješavali probleme koji se pojavljuju na poljoprivrednim gazdinstvima“, rekla je Mićićeva.

Šef Zavoda za strna žita na Institutu za poljoprivredu Banjaluka Dragan Mandić rekao je da je riječ o predavanjima na kojima poljorivrednim proizvođačima budu predstavljene tehnologije proizvodnje kukuruza i strnih žita.

Mandić je dodao da predstavljaju i usluge Instituta, kao i sortiment, jer smatraju da bi domaće sjeme trebalo da bude na našim poljoprivrednim površinama.

Načelnik Odjeljenja za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović istakao je značaj ovakve obuke, te naveo i aktuelna pitanja iz domena Gradske uprave, koja se tiču poljoprivrednika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare