Edukacijama protiv ambrozije

0

ZVORNIK – Zvornički Regionalni centar za prevenciju bolesti i promociju zdravlja realizuje projekat “Ambrozija napada! Stop!!! Mobilizacija!”.

Predsjednik Udruženja Zaga Erić rekla je Srni da je cilj projekta, koji se provodi od 1. marta do 30. juna, da se doprinese smanjenju broja alergijskih bolesti izazvanih alergenom ambrozije, zaštiti zemljište i, iznad svega, podigne svijest široke javnosti o značaju uništavanja ove biljke.

“Do sada smo, između ostalog, ralizovali edukaciju predsjednika mjesnih zajednica koji su se saglasili da ambrozija predstavlja veliki problem i najavili da će raditi na njenom uništavanju, kao i na podizanju svijesti u svom okruženju o značaju njenog uništavanja. Osim toga, urađeno je i 13 edukacija po školama kojima su obuhvaćena 443 učenika”, rekla je Erićeva.

Ona je dodala da je u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Roćeviću provedena i edukacija Nastavničkog vijeća, procijenivši da će oni informacije o štetnom uticaju ambrozije proslijediti do oko 500 roditelja.

“Organizovana je i edukacija za članove Upravnog Odbora Lovačkog udruženja `Vukovi sa Drine`, koji će svojoj skupštini dati prijedlog da se dva puta godišnje po sekcijama organizuju radne akcije uništavanja ambrozije. Procjenjujemo da će pomoću ovog udruženja o štetnom dejstvu ambrozije biti obavješteno više od 500 lovaca”, istakla je Erićeva.

Naglasivši da se u realizaciju projekta veoma aktivno uključila i opština Zvornik, Erićeva je rekla da će u nastavku projekta biti održane edukativne radionice po mjesnim zajednicama, u kozlučkom Lovačkom udruženju “Soko” i Sportsko-ribolovnom udruženju “Bistro”, kao i osam radnih akcija uništavanja ambrozije.

Ona je dodala da je projekat podržao Centar za promociju civilnog društva i Ambasada Švedske u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments