Edukacija o bezbjednom korišćenju društvenih mreža

0
Edukacija o bezbjednom korišćenju društvenih mreža

ZVORNIK – Pripadnici Policijske uprave Zvornik danas su učenicima zvorničkog Tehničkog školskog centra održali edukativno predavanje o bezbjednosnim rizicima korišćenja društvenih mreža, saopšteno je iz ove uprave.

Edukativno predavanje realizovano je u okviru plana preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničkog prestupništva u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.

Cilj predavanja jeste da se učenicima ukaže na opasnosti sa kojima se mogu susresti ukoliko nepravilno upotrebljavaju društvene mreže, ali i na koji način da pravilno koriste „Fejsbuk“ i zaštite svoj profil kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotreba od drugih lica.

Policijska uprava Zvornik nastaviće sa organizovanjem edukativnih predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji koju operativno pokriva s ciljem sprečavanja i suzbijanja maloljetničke delinkvencije i drugih asocijalnih ponašanja.

Učenicima je sugerisano da svaku zloupotrebu na društvenim mrežama mogu prijaviti policiji, koja bi preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare