EBRD sa 400.000 KM finansira studiju izvodljivosti i dokumentaciju

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica danas je sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ dogovorio da ova banka obezbijedi 400.000 KM za izradu studije izvodljivosti i tendersku dokumentaciju u vezi sa realizacijom projekta kogeneracijske energane, čija vrijednost projekta je oko šest miliona evra.

Za projekat izgradnje kogeneracijske energane i proširenja toplovodne mreže u ovoj opštini EBRD bi trebalo da izdvoji četiri miliona evra, dok bi dva miliona evra trebalo da izdvoji domaća banka u Republici Srpskoj, a garanciju bi dala Švedska međunarodna razvojna agencija /SIDA/.

Bjelica je novinarima nakon sastanka rekao da bi ovaj projekat trebao biti realizovan na principu javnog-privatnog partnerstva, gdje bi bila uključena opština sa svojom imovinom, Javno komunalno preduzeće „Sokolac“ i drugi.

On je istakao da bi toplovodna mreža bila zagrijavana na biomasu, a bila bi priključena Osnovna i Srednja škola, sportska dvorana, Visoka škola za uslužni biznis, hotel, stambene zgrade koje nisu priključene na centralno grijanje i drugi, odnosno oko 60.000 metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ambasade Švedske u BiH, SIDA i konsultanti u vezi sa projektom kogeneracijske energane i proširenjem toplotne mreže u ovoj opštini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare