Džudistkinja Jelena Arnautović sportista godine

0

ISTOČNO SARAJEVO – DŽudistkinja Jelena Arnautović, članica DŽudo kluba „Romanija“ Pale, izabrana je danas za najboljeg sportistu grada Istočnog Sarajeva za 2019. godinu.

Arnautovićeva je prošle godine osvojila zlatnu medalju na seniorskom prvenstvu Balkana, dva peta mjesta na evropskim kupovima, zlatnu medalju na prvenstvu Republike Srpske, srebrnu na prvenstvu BiH za seniore, a zauzela je i 28. mjesto na evropskoj džido listi za 2019. godinu.

Zahvalivši se na priznanju, Arnautovićeva je rekla novinarima da je trenutna epidemiološka situacija negativno uticala na njene treninge, ali da će u narednom periodu učiniti sve kako bi ostvarila još bolje rezultate u budućnosti.

Za najbolji sportski klub u Istočnom Sarajevu izabran je DŽudo klub „Famos“ iz Istočne Ilidže, čiji su takmičari tokom prošle godine na zvaničnim prvenstvima Republike Srpske osvojili 17 zlatnih i po 18 srebrnih i bronzanih medalja.

Na zvaničnim prvenstvima BiH, takmičari ovog kluba osvojili su 12 zlatnih, 11 srebrnih i 13 bronzanih medalja, dok su sa evropskih takmičenja donijeli pet medalja i jedno peto mjesto.

Savjet za sport grada Istočno Sarajevo, na osnovu prijedloga koji su stigli iz šest gradskih opština, za najuspješnijeg trenera izabrao je LJubišu Majdova iz DŽudo kluba „Randori“ Istočno Novo Sarajevo.

Majdov je prošle godine izabran i za najboljeg sportskog trenera Republike Srpske u izboru „Glasa Srpske“.

Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je osnivač i tener DŽiu džicu kluba „Jahorina“ Pale Dejan Jerkić, čiji je klub od osnivanja 2016. godine postao jedan od tri najmasovnija i najuspješnija kluba u Republici Srpskoj, osvojivši, samo, prošle godine 160 medalja.

Jerkić rekao da je ovo priznanje velika čast za klub, za čije uspjehe su, osim sportista, zaslužni treneri i uprava.

Udruženje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“ sa Pala i ove godine je izbarano za najuspješnije u Istočnom Sarajevu.

U kategoriji najuspješnijeg sportiste lica sa posebama žiri je nagradio Snježanu DŽidu iz Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška““ Sokolac i Milu Elez članicu „Sunca“ sa Pala.

Predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić rekao je da je cilj današnje svečanosti da se izrazi zahvalnost i pruži podrška sportistima i klubovima iz Istočnog Sarajeva, koji su najbolji predstavnici i promoteri ovog grada.

„I pored situacije izazvane virusom korona, koja se uticala i na sport, vidimo da oni vrijedno rade i zajedno sa nama se nadaju da će aktuelna situacija uskoro proći, kako bi bili spremni za nova takmičenja i uspjehe“, naveo je Lučić.

On je izrazio uvjerenje da će saradnja Gradske uprave i sportista biti nastavljena i u budućnosti, te da će nastojati da što više finansijskih sredstava bude izdvojeno za poboljšanje sportske infrastrukture, kao i za rad klubova.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, manifestaciji su prisustvovali samo izabrani sportisti, treneri i predstavnici najuspješnijeg sportskog kolektiva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare