Džudista Srđan Savić najbolji sportista za prošlu godinu

0

MILIĆI – Član DŽudo kluba „Milići“ Srđan Savić izabran je za najboljeg sportistu opštine za prošlu godine, odlučili su članovi Sportskog društva „Milići“.

Savić je trostruki prvak Republike Srpske u tri različite starosne kategorije, pri čemu je kao senior osvojio prvu zlatnu medalju za klub, bio je prvak Srpske u mlađim seniorima do 23 godine i prvak u juniorima.

Savić je rekao novinarima nakon uručene nagrade da je ovo drugi put da je izabran za sportistu godine i da je zahvalan opštini što je prepoznala njegov rad.

„Godina je bila teška zbog epidemiološke situacije, ali rezultati nisu izostali. Trebalo je dosta odricanja, mnogo puta sam radio u teškim uslovima, nekad i nevoljno, ali otac je uvijek bio tu i kao trener i kao prijatelj, i ja sam mu mnogo zahvalan“, rekao je Savić.

On je dodao da je upisao Policijsku akademiju u Banjaluci, Specijalna jedinica, i da će se potruditi da i dalje vrijedno radi i trenira, jer sport je njegov život.

Priznanje i novčanu nagradu najboljem sportisti danas je uručio načelnik opštine Marko Savić, koji je rekao novinarima da je Srđan napravio velike rezultate u prošloj godini i da je ova nagrada otišla u prave ruke.

„Opština je posvećena podršci razvoju sporta i sportista, i za finansiranje Sportskog društva izdvajamo oko 90.000 KM“, istakao je Savić i dodao da opština Milići besplatno ustupa sportistima sportsku dvoranu da bi mogli da treniraju u odličnim uslovima, a i ubuduće će da podržava razvoj sporta.

Predsjednik Sportskog društva „Milići“ Predrag Sušić izrazio je zadovoljstvo što je sportista kao što je Srđan Savić u redovima ovog kolektiva koji okuplja oko 550 dječaka i djevojčica koji se bave sportom.

Sušić je naveo da Sportsko društvo „Milići“ čine tri fudbalska kluba, košarkaški klub, dva karate kluba, džudo klub, planinarsko društvo, škola malog fudbala „Bambino“, i da je u najavi osnivanje bokserskog kluba.

Predsjednik DŽudo kluba „Milići“ Milan Savić rekao je danas da je presrećan kao otac i kao trener, što je Srđan osvojio nagradu najboljeg sportiste.

On je dodao da Srđan trenira od šeste godine, te da DŽudo klub uspješno djeluje 10 godina i da je napravio značajne rezultate, ali da zbog epidemiološke situacije nisu u januaru posebno obilježili ovaj jubilej.

Savić je rekao da su džudisti donijeli u Miliće jedinu Balkansku medalju, nada se da će ih biti još u narednim godinama.

„Nemoguće je nabrojati sve medalje, na Balkanskom prvenstvu osvojena je bronza, na Prvenstvu Republike Srpske osvojili smo 18 zlatnih medalja, 15 srebrnih i 30 bronzanih. Na Prvenstvu BiH četiri zlata, 13 srebrnih odličja i 18 bronzanih“, naveo je Savić.

Savić je dodao da klub trenutno ima 30 članova koji vrijedno treniraju za nove medalje i nagrade.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare