Џудиста Никола Пљеваљчић најбољи спортиста у прошлој години

0

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО – Никола Пљеваљчић, члан Џудо клуба „Рандори“ изабран је за најбољег спортисту општине Источно Ново Сарајево за 2023. годину.

Награду је у име Пљеваљчића примио његов тренер Љубиша Мајдов, који је захваливши за признање, рекао да је ријеч о џудисти који прошле године освојио Свјетски куп у Сарајеву што је највећи успјех од оснивања Џудо савеза Републике Српске.

Свјетски и евроспки џудо шампион Немања Мајдов рекао је да је, Пљеваљчић, који је и његов спаринг партнер, заслужио ово признање, наводећи да је требао бити проглашен и за најбољег спортисту Српске.

Друго мјесто припало је Николају Радуловићу из Клуба борилачких вјештина „Кобра“, а треће члану Џиу џица клуба „Славија“ Урошу Бојанићу.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима да се ова локална заједница може похвалити спортистима који постижу врхунске резултате на домаћим и међународним такмичењима, о чему најбоље говори чињеница да су тројица најбољих спортиста освојили свјетске и европске медаље.

„Поносни смо на спортисте, спортске клубове и спортске раднике који вриједно раде са том д‌јецом како би их извели на прави пут и омогућили да расту у здравој атмосфери. Као локална заједница ми смо ту да им на адекватан начин дамо подршку“, нагласио је Катић.

Осим финансијске подршке, Катић је рекао да Општинска управа значајна средства улаже и у спортску инфраструктуру, која је из године у годину све квалитетнија.

„Прошле године издвојено је више од 600.000 КМ за спорт у Источном Новом Сарајеву, колико ће и ове године бити потрошено. То понекад није довољно, али то је максимум који можемо у овом тренутку да издвојимо. Сматрам и да привредни сектор и остале институције требају да подрже спортисте, како би могли да одлазе на велика takmičenja#, навео је Катић.

Према оцјени Савјета за спорт, најуспјешнији спортски колектив у прошлој години био је Карате клуб „Славија“, док су за амбасадоре спорта Источног Новог Сарајева проглашени каратисткиња Марина Куртеш и Џиу џицу такмичар Лазар Матић.

Амбасадор спорта је спортиста који дуги низ година представља општину у земљи, региону и свијету у најбољем свјетлу и мора два пута бити проглашен за најбољег спортисту године.

За најуспјешнијег спортског радника у прошлој години изабран је Данијел Блажић, а за најуспјешнијег тренера Миа Бањанин, обоје из Џиу-џица клуба „Славија“.

Бањанинова рекла да јој ово признање много значи, наводећи да су такмичари Џиу џицу клуба „Славија“ прошле године наступили на 14 такмичења и освојили око 360 медаља.

Награда „Горан Иванковић“, признање за посебан допринос развоју спорта, додијељена је Ранку Чубрилу, секретару Шаховског клуба „Славија“.

Најуспјешнији спортисти по гранама спорта су: карате – Лука Ћуковић, скијање – Матија Ћосић, џиу-џицу – Павле Готовац, џудо – Дарко Топаловић, кик бокс – Обрад Газдић, рукомет – Максимилијан Гајовић, одбојка – Татјана Лучић, атлетика – Филип Вујичић, мачевање – Марко Мастиловић, фудбал – Стеван Андрић, шах – Момир Ашоња /инвалид/ и Миленко Грујић.

Признања су уручена и перспективним спортистима са подручја општине Источно Ново Сарајево.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare