Džombić sutra otvara Prvi međunarodni sajam poljoprivrede i turizma

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić otvoriće sutra na Palama Prvi međunarodni sajam poljoprivrede i turizma “Pale 2012”, koji organizuje nevladina organizacija “Novi biznis – agencija za razvoj i zapošljavanje” Pale. Direktor “Novog biznisa” Petar Marinković rekao je Srni da ovaj dvodnevni skup treba da pruži priliku uspješnim u poljoprivredi i turizmu da se predstave i motivišu one koji žele da se bave ovim djelatnostima, kako bi se bolje iskoristili raspoloživi resursi i smanjila nezaposlenost.


Marinković je istakao da “Novi biznis – agencija za razvoj i zapošljavanje” Pale u saradnji sa institucijama Republike Srpske, BiH, EU fondovima, bankama i drugim zainteresovanim za ulaganje u razvoj privrede i zapošljavanja u Republici Srpskoj, izrađuje biznis planove i projekte, a jedan od njih je i održavanje sajmova.

“Budućnost Srpske je u stvaranju nove vrijednosti, a `Novi biznis` daje prednost proizvodnji i zato nam je važan svaki uspješni proizvođač”, poručio je Marinković.

On na sajmu očekuje učešće oko 50 izlagača iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Suorganizator sajma je Privredna komora Republike Srpske – područna komora Istočno Sarajevo, a medijski pokrovitelji su Novinska agencija Republike Srpske Srna i Televizija OSM.

Otvaranje sajma planirano je za 11.00 časova, u poslovnom centru “Stanišić” /Autobuska stanica/. Osim okruglog stola o temi “Ruralni razvoj”, u planu su i stručna predavanja i prezentacije iz oblasti poljoprivrede, preciznije o organskoj proizvodnji i mineralima.

Drugi dan skupa biće obilježen stručnim predavanjima iz oblasti turizma i obnovljive energije, dodjelom priznanja najuspješnijim proizvođačima i uručivanjem zahvalnica za podršku i pomoć u realizaciji ovog projekta.

Zatvaranje sajma planirano je u četvrtak, 27. septembra, u 18.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments