Džombić: Danas prohodan putni pravac prema Kalinoviku

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izrazio je očekivanje da će putna dionica Istočno Sarajevo – Kalinovik danas oko 12.00 ili 13.00 časova biti prohodna za saobraćaj, ukoliko se radovi na čišćenju puta budu odvijali planiranom dinamikom.
Džombić je najavio da će odmah nakon probijanja ove dionice posjetiti opštinu Kalinovik.

Premijer Srpske rekao je sinoć novinarima u Istočnom Sarajevu da konvoj od 19 mašina za čišćenje snijega, koji je stigao iz Laktaša kao ispomoć, može ostati na ovom području 10 dana.

Govoreći o situaciji na Sokocu, Džombić je rekao da je firma „Tereks“ iz Ugljevika donirala 40 tona uglja za grijanje sokolačkog Doma zdravlja, čime će problem sa grijanjem biti riješen.

Premijer Džombić je rekao da će u istočnom dijelu Srpske ostati do srijede uveče, a najkasnije do četvrtka, nakon što se, kako kaže, uvjeri da su svi glavni radovi okončani i putni pravci pročišćeni.

Džombić i ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić razgovarali su sinoć u Istočnom Sarajevu sa rukovodstvom Republičke Uprave Civilne zaštite o trenutnom stanju u istočnom dijelu Srpske i prioritetima u raščišćavanju putnih komunikacija na području Istočnog Sarajeva, Foče i Istočne Hercegovine.

Džombić i Rešićeva trebalo je sinoć da posjete i bazu „Prijedorputeva“ u kojoj je smješten konvoj od 19 mašina za čišćenje snijega, te obiđu putni pravac prema Trnovu, na kojem ove mašine već intezivno rade.

Predstavnici Republička Uprava civilne zaštite izrazila su potrebu da jedna mašina iz konvoja ostane u Lukavici, a jedna da bude upućena u Han Pijesak.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare