Džeparac za mališane koji idu na ljetovanje

0
Džeparac za mališane koji idu na ljetovanje

MILIĆI – Načelnik opštine Milići Momir Lazarević primio je djecu koja putuju na ljetovanje u Bečiće u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“ i uručio im po 50 KM džeparca.

U okviru ovog projekta, koji realizuje republički Javni fond za dječiju zaštitu, na ljetovanje u Bečiće će za dva dana otputovati 17 mališana iz Milića.

Lazarević je mališane i njihove roditelje primio u Centru za socijalni rad i poželio im prijatan odmor na moru.

On je novinarima rekao da lokalna uprava u Milićima svake godine organizuje prijem za mališane koji učestvuju u projektu socijalizacije republičkog Fonda.

„Nastojimo da pružimo dodatnu podršku djeci koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica i nemaju materijalne uslove da ljetuju na moru. Ovo predstavlja jedan skroman vid te podrške“, naveo je Lazarević.

Direktor milićkog Centra za socijalni rad Vladan Trivković rekao je novinarima da će ova ustanova, u skladu sa kriterijumima Fonda, na ljetovanje u Bečiće uputiti djecu iz različitih socijalnih grupa.

Riječ je o djeci sa smetnjama u razvoju i hroničnim zdravstvenim problemima, te onoj iz socijalno ugroženih, višečlanih i boračkih porodica, kao i posebno nadarenoj.

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ realizuje se na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti radi zadovoljavanja razvojnih potreba djece, razvijanja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala.

Kroz ovaj projekat je u prethodnim godinama na jadranskoj obali ljetovalo više od 23.000 djece iz osjetljivih kategorija iz svih opština Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare