Dvorište Slađane Čečar – najuređeniji porodični kutak

0
Dvorište Slađane Čečar - najuređeniji porodični kutak

FOČA – Dvorište Slađane Čečar u naselju Dragočava kod Foče proglašeno je za najuređeniji porodični kutak, dok je u konkurenciji dvorišta privrednih subjekata i javnih ustanova prvu nagradu dobila Osnovna škola „Sveti Sava“ iz ove opštine.

Za najuređeniji prostor oko stambene zgrade priznanje su dobili stanari zgrade u Svetosavskoj ulici.

„Godinama smo uzastopno nagrađivani za uređeno dvorište. Mi to volimo, ne predajemo se, imamo najviše magnolija, ali uzgajamo i narcise, jasmine, ruže. Svako voli u lijepom da sjedi i da odmori“, rekao je novinarima stanar ove zgrade Đorđe Govedarica.

Predstavnici Osnovne škole „Sveti Sava“ kažu da se trude da zajedno sa učenicima podignu svijest o značaju očuvanja životne sredine.

„Podijelimo poslove, zajedno ih obavljamo i uživamo uređujući naše dvorište“, naveo je nastavnik Škole Duško Krsmanović.

Najljepši balkon imaju Vojo i Dragica Radović, u domaćinstvu u Dragočavi.

„Više to radimo da bismo podstakli komšije i sugrađne, jer tako naš grad izgleda uređeniji i ljepši, a sredina prijatnija za stanovanje. Tako dajemo lični doprinos, a ne samo da se svi žalimo i čekamo da nam neko drugi uredi sve“, istakla je Dragica Radović.

Izbor najljepših od 18 prijavljenih dvorišta i terasa na konkursu Turističke organizacije Foča obavila je opštinska komisija.

„Mi radimo mnogo toga – uređujemo ulice, obale rijeka i cijelu sredinu, a na ovaj način podržavamo, nagrađujemo i afirmišemo doprinos građana svemu tome“, rekao je načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare