Dvorišta dobila reglacioni plan

0

PALE, 27. MAJA (SRNA) – Skupština opštine Pale na današnjoj sjednici usvojila je Regulacioni plan sportsko-turističkog centra „Dvorišta“ na Jahorini, čime su stvorene osnovne prostorne pretpostavke da ovaj lokalitet u budućnosti preraste u savremeni centar za nordijsko skijanje, rekao je Srni predsjednik Skupštine Miroslav Brčkalo.

Brčkalo je naglasio da plan predviđa da Dvorišta postanu sportsko-rekreativni centar baziran na porodičnom turizmu, sa većim brojem manjih smještajnih kapaciteta.

On je istakao da postoji velika zainteresovanost za izgradnju na tom području, zbog čega je i donesen ovaj regulacioni plan, koji predviđa izgradnju objekata, infrastrukture, ugostiteljskih smještaja i nordijskog ski-centra.

Brčkalo je podsjetio da je Regulacioni plan prošao i javnu rspravu i da su ovim stvorene pretpostavke da se već ove godine započnu određene aktivnosti.

Donesena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Pale za ovu godinu, sa ciljem saniranja deficita u prošlogodišnjem budžetu.

„To znači smanjenje plata funkcionerima, materijalnih troškova i kapitalnih ulaganja“, rekao je Brčkalo.

Odbornici su danas razmatrali i informaciju o radu petnaestak nevladinih organizacija koje se finansiraju iz budžeta opštine i donijeli zaključak da se skupština ubuduće izjašnjava o ovim izvještajima.

Skupština je donijela odluku da se ponovo pokrene javno glasilo „Paljanske novine“, čiji će novi bro izaći krajem juna.

Srna

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare