Dvodnevni sastanak o položaju jedinica lokalne samouprave

0

Na Јahorini danas počinje dvodnevni sastanak članova Vlade sa gradonačelnicima, načelnicima i predsjednicima skupština gradova Republike Srpske (RS) na kojem će biti razgovarano o načinima za poboljšanje položaja jedinica lokalne samouprave u Srpskoj.

Danas, prvog dana skupa, uvodna izlaganja imaće predsjednik RS Rajko Kuzmanović, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, predsjednik Vlade Milorad Dodik, ministar uprave i lokalne samouprave Zoran Lipovac, te gradonačelnik Istočnog Sarajeva i potpredsjednik Saveza opština i gradova RS Vinko Radovanović.

Nakon toga biće razgovarano o položaju jedinica lokalne samouprave, njihovom finansiranju i mjerama Vlade RS za ublažavanje negativnih efekata svjetske ekonomske krize na privredu Srpske, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS.

Programom je predviđeno da će sutra biti govora o ostvarivanju nadležnosti jedinica lokalne samouprave i njihovom učešću u programima koji se finansiraju iz fondova EU, a o demografskoj situaciji i sprovođenju pronatalitetnih mjera i aktivnosti u RS učesnicima skupa govoriće predsjednik Savjeta za demografsku politiku RS Milorad Živković i potpredsjednik Savjeta Draško Marinković.

Sastanak, koji će biti održan na inicijativu premijera Milorada Dodika, organizuje Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS.

Skup, koji će biti održan u hotelu „Bistrica“ na Јahorini.

V.Č. – RTRS

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare