Dvodnevne aktivnosti Vikimedijine Zajednice Republike Srpske u Rogatici

0

ROGATICA – Vikimedijina Zajednica Republike Srpske u saradnji sa Turističkom organizacijom Rogatice organizuje dvodnevne aktivnosti u Rogatici sa ciljem promocije kulturne baštine koju ova opština posjeduje.

Aktivnosti su usmjerene ka kreiranju sadržaja na Vikimedijinim projektima – Vikipediji i Vikimedijinoj ostavi. U okviru radionica učesnici će proći dvije obuke – upozavanje sa osnovama uređivanja Vikipedije i radom na Vikimedijinoj ostavi. Zainteresovani će, takođe, imati priliku da se upoznaju sa projektima Vikimedije, kao i sa vizijom i misijom Vikimedijinog pokreta.

Prvog dana će biti organizovana foto-ekspedicija u okviru koje će se obići i fotografisati znamenitosti Rogatice. Nastale fotografije će biti postavljene na Vikimedijinu ostavu, nakon čega će upotpuniti članke na Vikipediji – najvećoj onlajn enciklopediji. Drugog dana će biti realizovana radionica u okviru koje će učesnici biti obučeni za rad na Vikipediji i Vikimedijinoj ostavi.

Radionica je tematski usmjerena ka kreiranju sadržaja koji se tiču Rogatice i njene okoline.Takođe, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa projektima Vikimedije kao i sa vizijom i misijom Vikimedijinog pokreta.

Aktivnosti će biti realizovane u saradnji sa Turističkom organizacijom Rogatice, Opštinom Rogatica i Narodnom bibliotekom Rogatica.

(www.palelive.com / Opština Rogatica)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare