Dva putnika zadržana u bolnici

0

FOČA – Dva od 13 putnika, koji su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći na putu Foča-Šćepan Polje kada je autobus sletio u provaliju, zadržani su na liječenju u Univerzitetskoj bolnici u Foči, dok su ostali upućeni na kućno liječenje.
Direktor Bolnice Veljko Marić rekao je Srni da su pacijenti NJegoš Savić iz Pala i Ranka Lučić iz Herceg Novog, koji su zadržani u bolnici, stabilnog zdravstvenog stanja.

„Oni se dobro oporavljaju, ukoliko se može oporaviti od ovog šoka koji su doživjeli. Pacijentkinju iz Herceg Novog, koja će danas imati još jednu dijagnostičku proceduru, tokom sedmice, vjerovatno, ćemo prebaciti u Podgoricu, gdje će, zbog manjih troškova, nastaviti liječenje“, dodao je Marić.

Putnica iz Herceg Novog Ranka Lučić koja je zadobila kontuzione, kao i povrede unutrašnjih organa, kaže da se osjeća bolje i da je jedino boli kuk. „Danas treba da mi urade CT pregled da vide šta se dešava sa unutrašnjim krvarenjem“, rekla je Lučićeva.

Ona smatra da je uzrok nesreće uzak i klizav put. „Svi smo mi vozači i svima se ovo može desiti. Vozač nije kriv, nego oni koji su zaduženi za čišćenje puteva. Nemoguće da ih svake godine snijeg iznenadi“, rekla je Lučićeva.

NJen saputnik NJegoš Savić sa Pala, koji ima povrede karlice, butnog mišića i rasjekotine po licu, takođe, tvrdi da vozač nije mogao ništa učiniti.

„Čovjek je vozio profesionalno, polako, ali put je uzak, nije bio očišćen, bilo je leda i snijega. Nema vozač koji bi mogao spasiti takvu situaciju“, kaže Savić.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo rečeno je da je završeno vještačenje i vanredni tehnički pregled autobusa, kao i obdukcija tijela nastradalih, te da će rezultati vještačenja biti dostavljeni nadležnom tužilaštvu.

Porptarol Centra Danka Tešić rekla je da će nakon kompletne istrage i prikupljanja svih dokaza i izjava očevidaca, Tužilaštvo u Trebinju odlučiti kako će se postupak dalje voditi i da li će protiv vozača, eventualno, biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na magistralnom putu Foča-Šćepan Polje 11. januara oko 23.00 časa, poginule su Dragana Gluhović iz Pala, Marijana Medojević i Amina Avdić iz Podgorice, dok je 13 putnika zadobilo tjelesne povrede.

U autobusu, koji se survao u provaliju, bilo je 16 putnika i dva vozača. Autobus je saobraćao na relaciji Istočno Sarajevo-Herceg Novi.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare