Dva lica uhapšena zbog prometa droge

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policijski službenici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo lišili su slobode lica čiji su inicijali G.N. i M.K. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili nedozvoljenu proizvodnju i promet droge, saopšteno je danas iz CJB Istočno Sarajevo.
Na osnovu operativnih saznanja da određena lica na području Istočnog Sarajeva vrše nabavku i prodaju narkotičkih sredstava, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge CJB Istočno Sarajevo 25. januara proveli su aktivnosti na širem području Lukavice sa ciljem lišavanja slobode lica koja se bave nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droge.

Istog dana u 20.50 časova, na parking prostoru u blizini zgrade fakulteta u Lukavici uočeno je da je jedno lice prišlo putničkom motornom vozilu „mercedes“, kojim je upravljala M.K. i preuzelo kutiju cigareta.

Policijski službenici izvršili su pretres lica M.R. koji se udaljavao od vozila i u kutiji cigareta pronašli dvije ručno napravljene cigarete sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na marihuanu.

Tokom informativnog razgovora došlo se do saznanja da je M.R. u više navrata kupovao navedenu drogu od lica N.G, za koje postoje operativna saznanja da koristi vozilo „mercedes“.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i uz saglasnost dežurnog tužioca izvršen je pretres porodične kuće i drugih objekata koje koristi N.G, te su tom prilikom pronađene 23 kesice sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, precizna vaga, jedan džoint i dva mobilna telefona.

Nakon obavljenog pretresa, N.G. i M.K. su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije policijske stanice, gdje su tokom kriminalističke obrade priznali izvršenje krivičnog djela.

U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv navedenih osumnjičenih lica biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu, dok će protiv M.R. nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare