Drvoprerađivači protiv izbora Bulajića za direktora gazdinstva

0

SOKOLAC – Članovi Udruženja drvoprerađivača Sokolac i velika grupa građana organizovali su jutros protest upozorenja ispred Generalne direkcije Javnog preduzeća šumarsta „Šume Republike Srpske“ kojim izražavaju nezadovoljsto izborom Rajka Bulajića za direktora Šumskog gazdinstva /ŠG/ „Romanija“ Sokolac.
Predsjednik Udruženja drvoprerađivača opštine Sokolac Brane Vitomir tvrdi da su drvoprerađivači ogorčeni izborom Bulajića na mjesto direktora ŠG „Romanija“, jer su uvjereni da to nije dobro rješenje.

Vitomir je novinarima u ime Udruženja drvoprerađivača rekao da nemaju ništa protiv izbora bilo kog drugog čovjeka na mjesto direktora.

„Kada je Bulajić u ranijem mandatu bio direktor ŠG `Romanija` svi šumski drvni sortimenti odvoženi su sa ovih u druge krajeve i preko granice, što je dovodilo u pitanje poslovanje tridesetak drvoprerađivačkih kapaciteta“, istakao je Vitomir.

Iz Udruženja drvoprerađivača Sokolac pozivaju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Vlade Željku Cvijanović i predstavnike resornog ministarstva da dođu u Sokolac, razgovaraju sa drvoprerađivačima i čuju njihovo mišljenje, pa tek tada zauzmu stav o ovom kadrovskom rješenju.

Iz Udruženja drvoprerađivača poručuju da predstavnici vlasti Republike Srpske ne dobijaju prave informacije od pravih ljudi i ne znaju šta se dešava.

Drvoprerađivači najavljuju nove proteste drvoprerađivača Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije u utorak, 18. aprila, kada je planirana primopredaja između dosadašnjeg direktora ŠG „Romanija“ Strahinje Baševića i novoimenovanog Rajka Bulajića.

Kako se okupljenim niko nije obratio iz Generalne direkcije „Šuma Republike Srpske“ u Sokocu, oni su se mirno razišli oko 11.00 časova.

U Generalnoj direkciji „Šuma Republike Srpske“ novinarima je rečeno da su članovi menadžmenta i uprave Javnog preduzeća šumarstva u Banjaluci na sastanku Vlade, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i predstavnika drvoprerađivača Srpske.

Novoimenovani direktor ŠG „Romanija“ Sokolac Rajko Bulajić nije se javljao na telefonske pozive novinara Srne.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare