Drvoprerada ponovo radi

0

MILIĆI – Sektor “Drvoprerada” Kompanije “Boksit” iz Milića od danas ponovo radi punim kapacitetima u primarnoj i finalnoj proizvodnji, nakon što je menadžment “Boksita” sa upravom Šumskog gazdinstva /ŠG/ “Birač” iz Vlasenice postigao dogovor o dugoročnom i urednom snabdijevanju kvalitetnom sirovinom – trupcima.

“Očekujemo da ćemo već tokom septembra postići nivo proizvodnje koja treba da obezbijedi profitabilno poslovanje”, saopšteno je danas iz Službe za odnose sa javnošću Kompanije “Boksit”.

U saopštenju se dodaje da je riječ o proizvodnji robe za evropsko tržište.

Zaposleni koji su privremeno bili upućeni na čekanje već od danas su na radnim mjestima i rade puno radno vrijeme. Do kraja godine planirano je uvođenje višesmjenskog rada što će omogućiti da, osim 50 zaposlenih, bude angažovan i određen broj stručnih i interno obučenih lica, kažu u milićkoj Kompaniji.

U Sektoru je početkom avgusta prekinuta proizvodnja, a radnici su upućeni na čekanje.

Menadžment firme ovakav potez obrazložio je visokim cijenama ulaznih sirovina, velikim nametima države, te niskim cijenama robe na tržištu, zbog koje je Sektor permanentno iskazivao gubitke u poslovanju.

Kompanija “Boksit” uložila je u Sektor “Drvoprerada” oko četiri miliona KM vlastitih sredstava i novca Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments