Druženjem sa osnovcima razbijaju predrasude

0
Druženjem sa osnovcima razbijaju predrasude
ФОЧА, 5. ОКТОБРА /СРНА/ - Сервис центар за помоћ особама са тешкоћама у развоју "Трачак наде" из Фоче организовао је данас, поводом Недјеље дјетета, дружење са ученицима Основне школе "Свети Сава" под називом "Кроз игру ка срећи, буди ми пријатељ већи".

FOČA – Servis centar za pomoć osobama sa teškoćama u razvoju “Tračak nade” iz Foče organizovao je danas, povodom Nedjelje djeteta, druženje sa učenicima Osnovne škole “Sveti Sava” pod nazivom “Kroz igru ka sreći, budi mi prijatelj veći”.

Korisnici “Tračka nade” takmičili su se sa drugarima iz osnovne škole u raznim društvenim igricama, poput “Memorije” i “Ne ljuti se čovječe”, ali i u “Školici” i drugim dječijim igrama u dvorištu Centra, koje su prethodno pretvorili u poligon za igru obojivši ga veselim bojama.

Defektolog u “Tračku nade” Milica Vasiljević kaže da je cilj druženja poput današnjeg razbijanje predrasuda o djeci sa teškoćama u razvoju i licima sa invaliditetom.

“Cilj je i podsticanje inkluzije i prijateljskih odnosa sa drugima, kao i razvijanje samopouzdanja kod tih osoba i njihovog osjećaja da mogu ravnopravno da učestvuju u igrama kao i ostala djeca”, kaže Vasiljevićeva.

Miladin Ćosović, jedan od korisnika Servis centra “Tračak nade”, kaže da mu je u Centru lijepo. “Svakog dana se igramo, pjevamo, čitamo i pišemo”, priča Miladin.

Korisnike “Tračka nade” danas je obradovala i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jamina Davidović koja im je poklonila bojice, slagalice i drugi didaktički materijal.

“I ove godine `Tračak nade` dobiće od Ministarstva 10.000 KM za nabavku vozila, sa koliko smo ih pomogli i prošle godine, pa će sastaviti ta sredstva i kupiti vozilo, jer ovdje dolaze i djeca iz okolnih gradova. Uvijek mi je drago da ovdje dođem, jer vidim da su veoma posvećeni djeci sa teškoćama u razvoju”, rekla je Davidovićeva.

U Servis centru “Tračak nade”, jednom od pet takvih centara u BiH, usluge koristi 65 lica iz Foče, Foče-Ustikoline, Goražda i Čajniča, a sa njihovim članovima porodica Centar okuplja oko 250 članova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments