Дружење са д‌јецом из обданишта „Полетарац“

0

МИЛИЋИ – Предшколску установу /ПУ/ „Полетарац“ у Милићима данас су посјетили поредставници општинског Црвеног крста да би их упознали са радом те организације, као и правима д‌јетета, те уљепшали дан подијеливши им креативне сликовнице, слаткише и воће.

Секретар милићког Црвеног крста Јована Петковић изјавила је новинарима да је ово традиционална акција и да је старија вртићка група од 28 д‌јеце пажљиво слушала предавања волонтера Ведране Ерић и Александре Џуовић о значају Црвеног крста.

Петковићева је изјавила да током обиљежавања Нед‌јеље д‌јетета нису успјели да посјете обданиште, а малишани их увијек са радошћу дочекају.

Она је навела да су од Црвеног крста Републике Српске добили пакете гардеробе коју ће током седмице, у сарадњи са милићким Центром за социјални рад, подијелити најугроженијим категоријама.

Петковићева је рекла да до краја мјесеца очекују да добију и брашно, донацију Владе Републике Српске. Влада је у поступку интервентне набавке обезбиједила 500.000 килограма брашна за рад Црвеног крста Српске, а ради задовољења потреба локалног становништва које је у стању социјалне потребе из Српске и четири општине у ФБиХ.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare