Druženje policije sa učenicima

0

ZVORNIK – Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Zvornik družili su se danas sa učenicima zvorničke Osnovne škole „Sveti Sava“ i djecom iz vrtića „Naša radost“, u okviru projekta pod nazivom „Rad policije u zajednici“.

Policija je u dvorištu ove osnovne škole izložila materijalno-tehnička sredstva, koja su djeca razgledala i raspitivala se o njihovoj namjeni.

Načelnik Stanice javne bezbjednosti Stanimir Vidović rekao je da je cilj projekta, koji se provodi na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, da se policija približi građanima, posebno najmlađoj populaciji, da bi šira javnost shvatila da je rad policije isključivo vezan za zaštitu građana i njihove imovine.

Vidović je dodao da građani treba da imaju puno povjerenje u policiju i da svaku sumnjivu radnju usmjerenu protiv bezbjednosti ljudi i dobara prijave policiji. „Građani treba da shvate da smo tu zbog njih i da uz njihovu pomoć damo više rezultata, jer objektivno policija ne može da u svakom trenutku bude na svakom mjestu“, rekao je Vidović novinarima.

On je podsjetio da, osim ovog, policija provodi i projekat „školskog policajca“, koji je zadužen za rad sa učenicima.

Provođenje ovih projekata radi se i u okviru obilježavanja 20 godina postojanja MUP-a Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare