Друштво „Соко“ чувар српске традиције

0

ВИШЕГРАД – Српско соколско друштво „Соко“ из Добруна код Вишеграда са више од 200 чланова кроз бројне секције на најбољи начин ради на афирмацији богате културне традиције и баштине српског народа, истакнуто је данас на састанку у општини.

Начелник општине Младен Ђуревић изразио је задовољство постојањем овог друштва које даје све од себе да д‌јецу врати правим животним, историјским и пријатељским вриједностима.

„Кроз манифестације које организују они нашу д‌јецу враћају историји, помажу да стварају праве вриједности. Једино кроз дружење и незаборав онога што је наша историја постају добри људи“, рекао је Ђуревић.

Он је захвалио друштву и члановима на труду, вјери и раду, те нагласио да ће их општина подржавати у свим активностима.

Предсједник друштва „Соко“ Мирослав Вуковић рекао је да је на састанку разговарани о активностима друштва и његовом функционисању.

„У претходном периоду начелник и Општинска управа имали су велико разумијевање за рад соколског друштва, а као удружење од интереса општине Вишеград наслоњени смо на локални буџет, који износи 8.000 КМ“, нагласио је Вуковић.

Он је истакао да ће ово друштво са спортском секцијом учествовати у манифестацији „Зимски дани Вишеграда“ 28. децембра.

Милица Кусмук из Издавачке секције рекла је да су након тешког периода, пандемије вируса корона, успјешно реализовали литерарни конкурс.

„Наш план је тако наставимо и наредне године. Теме конкурса се односе на традицију, вјеру, села, културе и историје српског народа“, истакла је Кусмук.

Она је напоменула да током године издају и часопис „Соко“ и „Дабар“, као и књиге завичајних писаца.

Српско соколско друштво „Соко“ окупља више од 200 чланова, највећим дијелом младих, а своје активности спроводи кроз седам секција у области спорта, културе и информисања, као и његовања народне традиције и духовности.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare