Drugi start ispod Ćuprije

0

VIŠEGRAD – Učesnici Međunarodne regate „Memorijal Vitomir Dizdarević–Admiral Kuk“ startovali su danas drugi put ispod svodova mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, pošto su juče krenuli rijekom Drinom nizvodno od Ustiprače u opštini Novo Goražde.

Regatu 14. put organizuje Kajakaški klub „Srpski veslači“ iz Belog potoka kod Beograda, a učesnici su iz NJemačke, Austrije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, BiH i Srbije. Kajakašima se pridružio i jedan učesnik iz Višegrada.

Predsjednik Odbora za turizam Kajakaškog saveza Srbije Dejan Jovanović rekao je da je cilj ove manifestacije da se ukaže na prirodne ljepote kanjona Drine i da se promoviše druženje na ovoj rijeci, te sklapanje prijateljstava među kajakašima i veslačima iz više zemalja.

Ljubitelji Drine veslaće danas do kampa u Starom Brodu, nedaleko od mosta ne Žepi, a onda će nastaviti put ovom rijekom i Savom do sela Bosut u Blizni Beograda.

Kajakaši i kanuisti će dnevno prelaziti dvadesetak kilometara, a dužina njihovog puta je oko 300 kilometara. Regata je počela 28. aprila, a završava se 5. maja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare