Drugi međunarodni festival glumaca i pjevača za djecu

0

U kulturnom centru Pale večeras je zvanično otvoren Drugi međunarodni festival glumaca i pjevača za djecu „Radost je naš praznik“ koji će trajati do 17. aprila. Glumac Radojica Stanković poznatiji kao „Šanta Panta“, idejni tvorac ovog festivala, rekao je novinarima da je ovo drugi festival i da se nada da će postati tradicionalni. Stanković je naglasio da su na prvom festivalu učestvovala četiri glumca iz Srbije i Crne Gore sa svojim predstavama, ove godine učestvuje ih šest, a naredne godine se nada da će ih biti od 10 do 15.

On je naglasio da će se ove godine djeci predstaviti sa predstavom „Bontonijada“, kao i Marinko Pavićević sa predstavom „Kuća cijeli svijet“, Predrag Vuković Peđolino sa predstavom „Ko, jel` ja“, Ratko Kraljević sa „Šarenom Barkom“, Ratko Radivojević sa „Pričom o knedlama“, Branko Babović – „Đuro Palica“ sa predstavom „Policajski čas“.

On je istakao da je ulaz besplatan, a za subotu, 17. april, planiran revijalni program, proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje.

Ambasador Crne Gore u BiH Ramiz Bašić istakao je da je sa zadovoljstvom došao na Pale i da se nada da će ovaj festival prerasti u regionalni.

„Imam dobru saradnju sa načelnikom opštine Pale i ovo je opština koja ima dobre resurse, a ovaj festival dobro dođe da se obogati kulturni život“, rekao je Bašić.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić istakao je da je ovaj festival postao tradicija i da za njega vlada veliko interesovanje, kako djece, tako i roditelja i nastavnika.

„Mi smo kao pokrovitelj učinili sve da festival uspije i sudeći po imenima koja će se predstaviti paljanskoj publici tako će i biti“, rekao je Savić i pozvao djecu i roditelje da posjete predstave.

Savić je istakao da festival gradu znači mnogo, a na Palama ima više festivala po kojima ostaju upamćene.

(www.palelive.com / Srna / foto: arhiva)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare