Druga revija ruskog filma u Palama

0

U amfiteatru Filozofskog fakulteta u Palama između 27.02. i 02.03.2010. biće održana Druga revija ruskog filma. Svečano otvaranje je zakazano za 27.02 (subota) sa početkom u 18:30 časova. Organizator manifestacije je prof. Željko Stojanović uz podršku Ambasade Ruske Federacije u BiH. Prisustvo otvaranju revije su najavili ambasador Ruske Federacije u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko, poslanik u Narodnoj skupštini RS gospođa Snježana Jokić, gradonačelnik grada I.Sarajevo Vinko Radovanović i načelnik opštine Pale Slobodan Savić.

Prvo veče, nakon otvaranja u 19 časova biće prikazan film „Admiral“ snimljen 2008. godine. Radnja filma je smještena između 1916. i 1920. godine, a govori o životu admirala carske Rusije Aleksandra Vasiljevića Kolčaka i njegovoj borbi u Prvom svjetskom ratu.

Drugo veče 28.02. (nedjelja) u 18 i 30 časova na programu je dobitnik oskara za najbolje strano ostvarenje, film „Moskva suzama ne vjeruje“, snimljenog 1980. godine.

01.03. (ponedjeljak) u 18 i 30 časova biće prikazan film „Ermitraž„. Poznati ruski muzej „Ermitraž“ je jedan od najvećih na svijetu. Film je originalna ekskurzija po bivšoj carskoj rezidenciji.

02.03. (utorak) u 18 i 30 časova na programu je film „Državni savjetnik“. Snježne aleje stare Moskve, raskošni hoteli, mračne ulice, pruga Petrograd-Moskva, visoko pozicionirani političari, činovnici, bankari, zavodljive ljepotice, razbojnici u trenutku istorije političkih ubistava s kraja devetnaestof vijeka tema su ovog filma.

Palelive Vam toplo preporučuje da posjetite ovu reviju i obogatite svoje znanje bratske zemlje.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare