Drina zaleđena u priobalju

0

ZVORNIK – Rijeka Drina u priobalnom dijelu kod Zvornika zaledila se na više mjesta usljed niske temperature koja je posljednjih dana zahvatila ovo područje.
I na Zvorničkom jezeru uzvodno od Hidroelektrane ima tragova leda po kojem se „odmaraju“ galebovi i patke.

Predsjednik Ribarskog udruženja „Bistro“ iz Zvornika Brano Mirković rekao je Srni da je članovima ovog udruženja javljeno da se na Zvorničkom jezeru nalazi zaleđeno osam galebova.

On kaže da su to provjerili i utvrdili da se galebovi nisu zaledili, ali da se stiče takav dojam, jer mogu nepomično satima da se nalaze na ledu.

Mirković je dodao da se ribari prema galebovima, koji iako uništavaju riblji fond, ophode kao prema drugim životinjama kojima je potrebna pomoć u hladnim zimskim danima.

Dogogodišnji novinar koji prati sva dešavanja na Drini Drago Gajić kaže da ne pamti da se ova rijeka u priobalju zaledila za dva-tri dana koliko traju ove niske temperature.

„Dešavalo se da se rijeka zaledi, ali je za to potrebna niska temperatura od desetak i više dana, jer je Drina u ovom dijelu prilično brza, pa zbog toga i iznenađuje da se led formirao tako brzo“, rekao je Gajić.

On ističe da u posljednjih dvadesetak godina ne pamti led na Drini.

U Zvorniku su ovih dana jutarnje temperature padale i do minus 20 stepeni Celzijusovih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare