Dragan Pandurević i Brane Šuko imali zapažen nastup na „Beogradskom maratonu“

0

Sa malim zakašnjenjem objavljujemo priču sa zvaničnog sajta opštine Pale i fotografije sa već sada prošlog i pretprošlog Beogradskog maratona.

Paljanski maratonci Dragan Pandurević i Brane Šuko imali su zapažen nastup na ovogidšnjem „Beogradskom maratonu“, koji spada u red prestižnijih smotri tog tipa u Evropi, gdje su, takmičeći se u polumaratonu, osvojili deveto, odnosno četrdeseto mjesto, što je izuzetan uspjeh. Da je zaista tako, ponajbolje govori podatak da su ovakvi rezultati ostvareni u konkurenciji od bezmalo hiljadu učesnika, a sve to su prepoznali i čelnici opštine Pale, Slobodan Savić, Miroslav Brčkalo, Nenad Vuković i Siniša Lasica, koji su u punom sastavu upriličili prijem za ove sportske heroje, što je epitet koji i pripada odlučnim ljudima koji se nadmeću u najzahtjevnijim atletskim disciplinama.

– Ovakav uspjeh mnogo znači našoj opštini i svim ovdašnjim građanima i ovo nije prvi put da se Pale i Paljani u naboljem svjetlu predstavljaju na čuvenom Beogradskom maratonu. Ovo je prilika da im se zahvalimo što su na najbolji način promovisali i sredinu iz koje potiču i Republiku Srpsku u cjelini-poručio je načelnik opštine Pale Slobodan Savić, posebno se osvrnuvši na ostvareni rezultat Dragana Pandurevića, koji je, istakao je, pokazao i dokazao da se i u poznim sportskim godinama mogu postizati vrhunski rezultati.

Opštinski zvaničnici su najavili da će rezultati sa beogradske atletske smotre biti i posebno vrednovani, te adekvatno nagrađeni, kao i da će u budžetu za narednu godinu planirati posebnu stavku za pripreme ovdašnjih maratonaca i njihov nastup u Beogradu.

Pedesetjednogodišnji Dragan Pandurević, koji iz godine u godinu iznenađuje i oduševljava sve istinske poznavaoce atletike, istakao je kako je malo zakašnjenje u dolasku proljeća na područje sarajevsko-romanijskog regiona ostavilo i malo vremena za kvalitetne pripreme, ali da se to nije odrazilo i na rezultatski učinak, kojim su, naglašava, izuzetno zadovoljni.

– Bilo je vjetra i tokom trke u Beogradu, ali smo se izborili i sa tom nedaćom i uspjeli da postignemo zapažen rezultat. Konkurencija je bila jaka, ali, evo, čini se da nam je ipak prijala beogradska trasa, baš kao što nam prija i ovaj prijem i posebna pažnja zvaničnika naše opštine-kazao je Pandurević, koji je prije tri godine dohvatio i pobjedničko postolje u Beogradu, osvojivši srebrnu medalju na polumaratonskoj trci u srpskoj prestonici.

Fotografije:

DSCN1183.jpg DSCN1184.jpg DSCN1186.jpg PIC_0144.jpg PIC_0151.jpg PIC_0154.jpg PIC_0158.jpg

(www.pale.rs.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare