Dostojanstveno obilježen Dan Četvrtog bataljona vojne policije

0
Dostojanstveno obilježen Dan Četvrtog bataljona vojne policije

ISTOČNO SARAJEVO – Dan Četvrtog bataljona vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske dostojanstveno je obilježen danas u Istočnom Sarajevu, gdje su položeni vijenci na spomenik „Slava srpskom borcu“, služen pomen za poginule i umrle pripadnike jedinice u Spomen-sobi i održana svečana akademija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Organizator ovog događaja je Udruženje Veterana vojne policije ovog korpusa.

„Na današnjem obilježavanju Dana Četvrtog bataljona vojne policije prisutna su bila bratska udruženja pripadnika Vojske i policije Republike Srpske, lokalne zajednice, nekadašnji pripadnici i članovi porodica poginulih boraca ove jedinice, na čemu im se najiskrenije zahvaljujemo“, rekao je Srni sekretar Veterana vojne policije Sarajevsko-romanijskog bataljona Dragan Pjević.

On je naglasio da je za članove porodica poginulih saboraca danas bio organizovan i prigodan prijem i razgovor, sve s ciljem da veterani, vojni policajci, potvrde i dokažu da nikada neće i ne mogu da zaborave herojska djela svojih ratnih saboraca.

Najzaslužnijim pojedincima i institucijama, koji su dali doprinos radu ovog udruženja, kao i organizaciji današnjeg događaja uručene su zahvalnice.

Ova jedinica formirana je 25. maja 1992. godine i nastala je od jedinice vojne policije iz kasarne JNA „Viktor Bubanj“ u Sarajevu.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 13 pripadnika Četvrtog bataljona, kao i osam pripadnika bivše JNA iz jedinice od koje je nastao bataljon, a koji su stradali u maju 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u napadu muslimanskih snaga na kolonu JNA koja se povlačila iz Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments