Доставити потврде о редовном школовању

0

БИЈЕЉИНА – Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске позвао је средњошколце и студенте који су корисници породичне пензије да доставе потврде о редовном школовању за школску 2023/2024 годину.

Средњошколци који су корисници овог права, њих 1.132, треба да доставе потврду Фонду ПИО до 22. септембра, а студенти корисници овог права, њих 1.534 корисника, потврду треба да доставе до 24. октобра.

Потврде за кориснике у Републици Српској могу се доставити у најближу пословницу Фонда ПИО, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата породичне пензије могла наставити редовно и без прекида, саопштено је из Фонда ПИО Републике Српске.

Недостављање потврде о редовном школовању у наведеном року значиће да дијете-корисник породичне пензије више није на редовном школовању, након чега се обуставаља исплата.

За достављене школске потврде Фонд ПИО, како се наводи, у оквиру законског поступања, задржава право да изврши провјеру исправности код школе или факултета, као издаваоца тог документа.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare