Dopremljena oprema u okviru IPA projekta

0

ROGATICA – U Rogaticu je danas dopremljen dio opreme za otkrivanje kvarova na vodovodnoj mreži i nelegalnih priključaka u okviru IPA projekta prekogranične saradnje, koji finansira EU sa 577.296 evra.

Riječ je o projektu „Snabdijevanje vodom u ruralnim sredinama opština Rogatica i Kolašin“, čiji je nosilac opština Rogatica.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Desimir Despotović rekao je danas novinarima da je cilj projekta poboljšanje vodosnabdijevanja za naselja Pješevica, Ćemanovići i Seljani.

Prema njegovim riječima, u ovim naseljima je na vodovodnu mrežu, čija je dužina oko 20 kilometara, priključeno oko 200 novih potrošača, od kojih su tri pravni subjekti.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vrela Seljani“ Aleksandar Vukojičić rekao je novinarima da su dobijena dva mjerača protoka, koja će biti iskorištena za evidentiranje utroška vode na izvorištima „Žiličina“ i „Seljani“.

On je napomenuo da će vodomjeri biti ugrađeni u centru grada za pravna i fizička lica.

Vukojičić je rekao da 2018. godine, kada je preduzeće „Vrela Seljani“ počelo sa radom, ugrađene vodomjere nije imalo 500 pravnih i fizičkih lica, što je sada smanjeno na 150 korisnika, a ugradnjom novih svi će biti pokriveni.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Opština Rogatica)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare