Doniran kamion za odvoz smeća

0

MILIĆI – Komunalno preduzeće u Milićima dobilo je danas novo namjensko vozilo za odvoz smeća vrijedno 209.000 KM, koje je donirala švedska organizacija za međunarodni razvoj /SIDA/ u okviru regionalnog ekološkog projekta za upravljanje čvrstim otpadom koji realizuje ova organizacija.

Zamjenik direktora u milićkom Komunalnom preduzeću Marko Bibić izjavio je Srni da će nakon ove donacije duži vremenski period biti riješen problem odvoza smeća u opštini Milići.

„Ovo je poklon od neprocjenjive koristi, jer smo zaista bili u veoma teškoj situaciji. Imali smo vrlo loše vozilo, koje je svakodnevno zahtijevalo popravke“, rekao je Bibić.

Preduzeće u Milićima ranije je u okviru ovog projekta dobilo 80 novih kontejnera i 500 plastičnih kanti za odlaganje smeća, podsjetio je Bibić. On kaže da će kompletna oprema, ukljičujući i vozilo, biti u pogonu do kraja mjeseca.

Današnjoj prezentaciji vozila u Milićima prisustvovali su i predstavnici firme „Resor“ iz Niša, koja se bavi proizvodnjom specijalnih nadgradnji za vozila za komunalna preduzeća i isporučili su kamion u ime SIDE.

Tehnički direktor u „Resoru“ Branislav Medan rekao je Srni da je ovo isporuka u okviru švedske donacije za zvorničku regiju, kojom je obuhvaćeno više opština u kojima će biti podijeljeno desetak vozila.

„Vozilo je veoma savremeno i, što je još važnije, jednostavno za rukovanje i održavanje“, rekao je Medan.

Do kraja ove sedmice nova vozila za odvoz smeća dobiće i komunalna preduzeća u Vlasenici i Bratuncu, čiji predstavnici su danas prisustvovali prezentaciji u Milićima, radi upoznavanja sa karakteristikama vozila i rukovanjem.

Vršilac dužnosti direktora u Komunalnom preduzeću „Čistoća“ u Vlasenici Miljan Petrović rekao je Srni da to preduzeće treba da dobije dva vozila za odvoz smeća u vrijednosti veće od 400.000 KM.

„Vozila sa kojima smo do sada radili stara su i do 30 godina. Donacija je značajna za cijelu lokalnu zajednicu“, rekao je Petrović.

Formalni vlasnici opreme koju je obezbijedila organizacija SIDA biće lokalne zajednice, a ugovorom će biti ustupljena komunalnim preduzećima na korišćenje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments