Donesena odluka o utvrđivanju omjera komunalnih naknada i taksa

0
Arhivska fotografija

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas odluku o utvrđivanju načina i omjera raspodjele komunalnih naknada i komunalnih taksa u nadležnosti grada Istočno Sarajevo, o čemu će u narednom periodu pregovarati sa nadležnim gradskim institucijama s ciljem utvrđivanja pravičnosti raspodjele.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su u posljednje dvije godine stekli osjećaj da omjer raspodjele nije pravedan prema opštinama u sastavu grada Istočno Sarajevo.

„Riječ je samo o omjeru i grad Istočno Sarajevo neće izgubiti svoje nadležnosti kada je u pitanju uplata komunalnih naknada i komunalnih taksa“, rekao je Jugović novinarima nakon sjednice.

Jugović je rekao da insistiraju na dokazivanju pravičnosti raspodjele komunalne naknade u omjeru 85 odsto gradu i 15 odsto udruženim opštinama, te za komunalne takse u omjeru 75 odsto prema 25 odsto.

Na sjednici je danas usvojena i odluka o produženju isporuke vode po umanjenoj cijeni od 0,25 KM po metru kubnom do 1. avgusta za potrebe sistema vještačkog osnježavanja, koju je Akcionarsko društvo Olimpijskog centra „Jahorina“ uputilo skupštini opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare