Donesena odluka o kreditnom zaduženju od 1.858.000 KM

0

ROGATICA – Skupština opštine Rogatica usvojila je danas odluku o prihvatanju zaduženja kod Evropske investicione banke u iznosu od 1.858.000 KM kako bi se izvršila rekonstrukcija vodovodnog sistema u centru grada i izgradila kanalizacija.

Svrha zaduženja je rekonstrukcija vodovodnog sistema u centru gradskog naselja Rogatica, izgradnja fekalne kanalizacije u naseljima Zakula i Kruščica, te izgradnja kanalizacionog sistema u Ulici đenerala Draže, navedeno je u obrazloženju odluke.

Iz lokalne uprave je saopšteno da je za ovo planirano zaduženje rok otplate 25 godina.

Realizacijom ovog projekta lokalna uprava želi da uspostavi bolji i integrisan sistema vodosnabdijevanja, poboljša odvod otpadnih voda i kišnice imajući u vidu činjenicu da neki dijelovi sistema u Rogatici stariji više od sto godina.

Na sjednici imenovan je i Savjet za praćenje izrade zoning plana „Vikend naselja“ koje će biti dio Turističkog centra „Borike“, a ovim tijelom će predsjedavati načelnik opštine Milorad Jagodić.

Odbornici su usvojili i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o subvencijama troškova naknade uređenja gradskog građevinskog zemljišta, naknade za pogodnost gradskog građevinskog zemljišta – rente i naknade za legalizaciju bespravno izgrađenih individualno stambenih i individualno stambeno-poslovnih objekata.

Donesena je i odluka o prenosu prava upravljanja i održavanja dječijih igraonica na parkovskim površinama u urbanom dijelu opštine Rogatica.

Skupština je usvojila Izvještaj o radu načelnika opštine i opštinske uprave za prošlu godinu, te izvještaje o radu uz finasijske izvještaje javnih ustanova i organizacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare