Donesena odluka o davanju poljoprivrednog zemljišta u zakup

0

SOKOLAC – Skupština opštine /SO/ Sokolac na današnjoj sjednici donijela je odluku o davanju pod zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini opštine posredstvom javnog nadmetanja, za fizička lica do 50 hektara, a za privredna društva do 200 hektara.
Godišnja cijena zakupnine na lokalitetu Meljača, Zaštitni pojas i Brdo iznosi 1.000 KM, a cijena za ostale nepokretnosti – zemljišta prve klase 100 KM po hektaru, druge 90 KM, treće klase 80 KM.

Odbornici su donijeli odluku o načinu i uslovima prodaje neposrednom pogodbom gradskog građevinskog zemljišta u svrhu kompletiranja parcele površine 505 metara kvadratnih, a početna cijena iznosi tri KM po metru kvadratnom.

Opštinski parlament donio je odluku o prodaji građevinske parcele posredstvom licitacije na lokalitetu „Ćilimara“, površine 472 metra kvadratna, a početna cijena iznosi tri KM po metru kvadratnom. Za učešće u postupku licitacije učesnik je dužan da uplati kauciju 10 odsto od prodajne cijene.

Na sjednici je donesena odluka o dodjeli priznanja – Povelja opštine, zlatne i srebrne plakete, zlatne značke i 200 KM istaknutim pojedincima i privrednim društvima, povodom Dana i krsne slave opštine – Ilindana, 2. avgusta ove godine.

Data je preporuka sokolačkom Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ da prilikom donošenja plana upisa u školskoj 2017/2018. godini formira kombinovano odjeljenje koje će obuhvatiti zanimanje električar i elektromehaničar.

SO osudila je nedavni fizički napad na aktivistu SNSD-a Jovana Golijana i kandidata za odbornika ove opštine, te daje punu podršku resornom ministarstvu i Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, kao i tužilaštvu na pronalaženju i kažnjavanju počinioca krivičnog djela.

Odlučeno je da lokalna zajednica uputi pismo ovim organima da se istraje u otkrivanju i kažnjavanju počinilaca.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare