Donatorsko veče za stonoteniserke

0

FOČA – U Foči je održano donatorsko veče Stonoteniskog kluba „Perućica“ na kojem su prikupljana sredstva za odlazak ženske seniorske ekipe ovog kluba u Luksemburg, gdje će 6. i 7. septembra biti igrano prvo kolo Kupa Evropske stonoteniske Federacije /ETTU/ ili nekadašnjeg Kupa „Nensi Evans“.

Za učešće na turniru Fočankama je potrebno između 3.500 i 4.000 KM.

Ekipu „Perućice“ čine tri djevojčice uzrasta od 13 do 15 godina i trener-igrač Nada Marković, proslavljena stonoteniserka. Ona je osamdesetih godina prošlog vijeka sa „Perućicom“ osvojila drugo mjesto u ovom evropskom takmičenju.

Predsjednik kluba „Perućica“ Milenko Kovač rekao je da će ekipa iz Foče, zahvaljujući brojnim prijateljima, sa velikim ponosom u Luksemburgu predstavljati ne samo svoj klub, već i Foču, Republiku Srpsku i BiH.

„Ovo takmičenje je možda palo u neko loše vrijeme, jer smo aplicirali kod Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske, koje nam je prošle godine dalo 1.000 KM. Nadamo se da će ove godine biti više sredstava“, kaže Kovač.

On je dodao da u ovoj godini očekuju i veću podršku lokalne uprave.

U klubu iz Foče, koji je jedini predstavnik BiH u Kupu ETTU, nadaju da će uspjeti da zauzmu jedno od prva dva mjesta u grupi, koja vode u drugi krug takmičenja.

Na takmičenju u Luksemburgu, osim ekipe iz Foče i domaćih igračica, učestvuju i stonoteniserke iz Španije, Portugalije i Crne Gore.

Donatorsko veče, koje je organizovano u Foči, imalo je naziv „Sa vama u Evropu“.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.058.ba)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare