Donatorsko veče za lica sa posebnim potrebama

0

SOKOLAC – Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ sa Sokoca, koje okuplja više od 100 članova, večeras je na Sokocu organizovalo peto donatorsko veče, na kojem je prikupljeno više od 600 KM.

Predsjednik ovog udruženja Snježana Bašević navela je da je u holu Sportske dvorane organizovana prodajna izložba predmeta koje su članovi ovog udruženja izradili na kreativnim radionicama.

Baševićeva je rekla novinarima da je donatorsko veče organizovano s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć licima sa invaliditetom, za njihovo ravnopravno uključivanje u društvenu zajednicu i ublažavanje socijalnih i psihičkih posljedica invalidnosti.

Ona je napomenula da je u ovoj godini udruženje realizovalo dva projekta – sportsko takmičenje sekcija ovog udruženja u atletici, fudbalu i boćanju, te renoviranje kopirnice, gdje su zaposlena dva lica sa invaliditetom.

U kulturno-umjetničkom programu večeri učestvovali su Dječiji ansambl Kulturno-umjetničkog društva „Romanijska luča“, najmlađi članovi Plesnog studija „Nika“, pjesnici Milanko Borovčanin – Romsok i Radislav Ćivša, kao i vokalni solisti sa Sokoca Sonja Marković, Nikolina Krunić i Milica Kapović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare