Donacije za 27 povratnika

0

ZVORNIK – Ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH /FBiH/ Adil Osmanović razgovarao je danas sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem, a sa 27 korisnika potpisani su i ugovori u okviru projekta održivog povratka za šta je federalno ministarstvo izdvojilo 606.708 KM.

“Drago mi je da sa načelnikom opštine imamo jako dobru saradnju. On nastoji zaista da bude načelnik svih građana, a ovoj dobroj saradnji želimo da, osim finansijskih sredstava, damo i dobre poruke, a to su da suživot na ovim prostorima što je moguće bolje zaživi i da se svi građani osjećaju potpuno jednaki”, rekao je Osmanović.

On je naveo da se investicije odnose na asfaltiranje puteva u mjesnim zajednicama Kučić Kula, Jusići, Glumina, Klisa i Kozluk.

“Takođe, 15 korisnika dobiće donacije u građevinskom materijalu za obnovu stambenih objekata, a jedan korisnik donaciju za obnovu po sistemu `ključ u ruke`. Donaciju u građevinskom materijalu za stajske objekte dobiće sedam osoba, a biće i četiri donacije u poljoprirednoj mehanizaciji”, istakao je Osmanović.

On je dodao da je za asfaltiranje puteva jedan dio sredstava izdvojila opština Zvornik, dok u mehanizaciji i stajskim objektima učestvuju korisnici sa 30 odsto.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović istakao je dobru saradnju sa federalnim ministarstvom. “Zahvaljujem se ministru Osmanoviću i njegovim saradnicima što su našli razumijevanja za potrebe povratnika na ovim prostorima i izdvojili više od 600.000 KM za povratničke projekte”, istakao je Stevanović.

Planirano je da Osmanović, nakon sastanka sa Stevanovićem, pusti u upotrebu puteve za Kučić Kulu i Jusiće, a večeras i asfaltirane ulice u Kozluku.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments