Donacija knjiga srednjoškolskim bibliotekama u Srpskoj

3

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu pokrenuo je akciju „Knjigom protiv korone“ u okviru koje će donirati više od 40 kompleta knjiga srednjim školama širom Republike Srpske, izdanja ovog fakulteta.

Dekan Filozofskog fakulteta Pale Draga Mastilović rekao je Srni da će podjela kompleta, u kojima je oko 70 knjiga, početi u ponedjeljak, 4. maja.

On je dodao da je riječ o različitim naučnim publikacijama u izdanju Filozofskog fakulteta.

„To su knjige sa naučnih skupova koji se tradicionalno održavaju na fakultetu 15 godina, radovi Filozofskog fakulteta objavljeni u `Časopisu` koji je izlazio 1908. godine, monografije, studije i ostale knjige naših profesora čiji je izdavač bila ova visokoškolska ustanova“, naveo je Mastilović.

Prema njegovim riječima, cilj akcije je pomoći rad školskih biblioteka, omogućiti lakši pristup naučnoj i stručnoj literaturi nastavnom osoblju i učenicima.

„U vremenu kada se nastava odvija putem različitih digitalnih platformi i uz pomoć elektronskih tehnologija, smatramo da će naše naučne publikacije pomoći kolegama koji rade u srednjim školama da unaprijede svoja znanja i poboljšaju kvalitet nastave“, dodao je Mastilović.

On je izrazio uvjernje da će svi nastavnici, ali i ostali čitaoci naći nešto za sebe u tim knjigama, s obzirom na to da su u obrazovnom smislu široko zastupljeni u oblasti filozofskih, filoloških, prirodno-matematičkih i politikoloških nauka.

Mastilović je napomenuo da će zaposleni na fakultetu svojim kombi prevozom dostavljati knjige na adresu srednjoškolskih biblioteka širom Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Mene mrzi i lektiru da procitam, a kamoli da citam naucne radove, monografije, studije i ostale knjige vasih profesora!!
A i da hocu, kako da ih uzmem kad skola ne radi, a proradice kad prodje korona, a tad mi nece trebati da se knjigom borim protiv korone!! Nista nema smisla!

To kod nas na fakultetu niko ne cita, samo nam zauzima prostor, ovo je humanitaran nacin da se oslobodimo starudija.

ne treba kriviti mlade, dobri su, posjeduju veliku dozu iskrenosti