Donacija iz Australije za učenika generacije i vukovce

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Učeniku generacije i vukovcima Osnovne škole /OŠ/ „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva danas su, povodom uspješnog završetka školske godine, uručena novčana sredstva, koja je donirao Slobodan Šušnjar koji živi u Melburnu u Australiji.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu Danijela Mrda izjavila je novinarima da im se Šušnjar, kojem je lično i u ime kolektiva i đaka zahvalila za ovaj nesebičan gest, javio posredstvom roditelja učenika ove škole.

„Šušnjar, koji je predsjednik udruženja `Hilandar`, dobrotvornog društva, odlučio je u saradnji sa našim sunarodnicima koji tamo žive da nagrade učenika generacije sa 500 KM i naše vukovce sa po 200 KM“, rekla je Mrda.

Mrda je dodala da je Šušnjar obećao nastavak saradnje sa školom, u vidu opremanja nekoliko kabineta, kao što je informatika, likovno, muzičko i fizičko, što će školi biti od velike koristi.

„Osim naše škole, slične donacije su dobile i škole u Nevesinju, Topoli i Janji. Dakle, četiri škole u Republici Srpskoj su ovih dana imale priliku da nagrade vukovce i učenike generacije zahvaljujući Slobodanu Šušnjaru, koji je uputio posebne pozdrave uz riječi da, iako živi u dalekoj Australiji, njegovo srce je u Republici Srpskoj“, navela je Mrda.

Mrda je istakla da sa velikim zadovoljstvom ispraćaju divnu generaciju učenika, njih 88, od kojih je 35 odličnih učenika, a među njima je sedam vukovaca.

„Andrijana Kešelj se izdvojila kao učenik generacije jer je našu školu predstavljala na više republičkih takmičenja iz različitih nastavnih predmeta. Ovo je bila sjajna generacija učenika, koja je školsku godinu, zbog pandemije virusa korona, završila na nešto drugačiji način, ali ih sa radošću ispraćamo, uz nadu da će znanje i vještine koje su stekli u ovoj školi i dalje koristiti kroz život, te dalje unapređivati“, izjavila je Mrda.

Učenik generacije OŠ „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu Andrijana Kešelj izjavila je novinarima da joj uručena donacija mnogo znači, te dodala da je u posljednje četiri godine ostvarila značajne rezultate iz mnogih nastavnih predmeta, a planira da upiše računarsko-informatičku gimnaziju.

Vukovac OŠ „Sveti Sava“ Violeta Nišić planira da upiše srednju farmaceutsku, a zatim Medicinski fakultet jer želi da pomaže ljudima, a ovom donacijom će, kako kaže, da počasti sebe i njoj drage ljude.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare