Domu zdravlja Japan donirao dva sanitetska vozila

0

SOKOLAC – Ambasador Japana u BiH Ito Makota uručio je danas ključeve dva opremljena sanitetska vozila direktoru Doma zdravlja na Sokocu Adrijani Stanar, koja su donacija Vlade i naroda Japana.

Ambasador Makota je rekao novinarima na Sokocu da saradnja opštine Sokolac i Japana postaje sve bolja i bolja, kako kroz projekat povezivanja gradova, tako i kroz ovaj projekat danas, te kroz vidove saradnje na ekonomskom nivou.

„Takođe sam siguran da će naša današnja donacija jako doprinijeti poboljšanju zdravstvene zaštite na Sokocu“,izjavio je ambasador Japana.

Makota je rekao da je prvi put na Sokocu i izrazio uvjerenje da će u skorijoj budućnosti doći ponovo i da će sa ovom opštinom imati jako dobru saradnju.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da na Sokocu razgovara sa ambasadorom Japana u BiH i njegovim sardnicima i zahvalio se Vladi i narodu Japana za pomoć koju pružaju ovoj lokalnoj zajednici.

On je rekao da su narod i Vlada Japana lokalnom Domu zdravlja donirali dva sanitetska vozila marke „tojota“ sa potrebnom opremom za prevoz pacijenata, te istakao da to nije prva donacija koja stiže iz Japana opštini Sokolac.

Bjelica je poDsjetio da je Japan prisutan u na Sokocu već 20 godina, od opremanja Rehabilitacionog centra, ranijom donacijom vozila i rentgen aparata.

„Današnja donacija je posebno značajna u vrijeme pandemije i Vlada Japana je prepoznala našu molbu, te odobrila projekat koji je pripremio Dom zdravlja u saradnji sa lokalnom upravom“, izjavio je Bjelica, koji se nada nastavku ove saradnje.

On je podsjetio da je opština Sokolac prošle sedmice ugostila ambasadora BiH u Japanu Sinišu Berjana, koji predvodio visoku privrednu delegaciju iz Japana, što daje nadu i za uspostavljanje privredne saradnje.

Bjelica je naglasio da je sa gostima iz Japana razgovarao i o inicijativi koju je uputio japanski grad Isen o bratimljenju sa opštinom Sokolac.

Direktor Doma zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“ Adrijana Stanar, koja je preuzela ključeve dva opremljena sanitetska vozila, zahvalila se Vladi i narodu Japana za ovaj vid pomoći koji je došao u pravo vrijeme.

„Naši građani će zahvaljujući ovoj donaciji imati mnogo kvalitetniju uslugu, bržu, efikasniju i sigurniju“, izjavila je Stanareva.

Ona je podsjetila da je Vlada Japana kroz više projekata prisutna na području opštine Sokolac dugi niz godina, a posebno u Domu zdravlja, koji ranije dobijao dosta vrijednih donacija.

Prema ranije potpisanom grant ugovoru, za nabavku ova dva vozila Ambasada Japana je odobrila 143.700 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare