Domaći proizvodi – provjereno kvalitetni

0
Domaći proizvodi - provjereno kvalitetni

ISTOČNO SARAJEVO – Pomoćnik ministra za trgovinu i turizam Republike Srpske Dušanka Tegeltija poručila je danas povodom Svjetskog dana hrane da svaki potrošač u Republici Srpskoj kupovinom domaćeg proizvoda dobija provjereno kvalitetan proizvod i istovremeno doprinosi jačanju privrede Republike Srpske.

Tegeltija je na Konferenciji „Brendiranje domaćih proizvoda – Naše je bolje“ u Istočnom Sarajevu, gdje je organizovana i prezentacija domaćih proizvoda, podsjetila da Ministarstvo u saradnji sa Privrednom komorom duži niz godina vodi ovu kampanju.

„Poruka je da su naši proizvodi kvalitetni, te da kupovina domaćih proizvoda doprinosi očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta, te uspješnijem privrednom i ekonomskom ambijentu u Republici Srpskoj“, rekla je Tegeltija.

Ona je istakla da su proizvodi, koje na ovo tržište plasiraju visoko razvijene zemlje lošijeg kvaliteta u odnosu na one, koje proizvode za domaće tržište.

„Privredna komora Republike Srpske danas je i u Banjaluci organizovala promociju domaćih proizvoda, a cilj jeste podizanje svijesti o kupovini svega što je proizvedeno u Republici Srpskoj“, rekla je Tegeltija.

Promociju domaćih proizvoda u Kulturnom centru Istočno Sarajevo organizovalo je Eko udruženje „Željeznica“ iz Istočne Ilidže, a osim njih svoje proizvode predstavilo je još nekoliko udruženja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare