Dom zdravlja radi u punom kapacitetu, osoblje nije zaraženo

2

Doktorka Doma zdravlja Pale pozitivna je na virus korona, ali se nije zarazila u ovoj ustanovi već na specijalizaciji, rekao je Srni direktor Doma zdravlja Ivan Šarac, naglasivši da ova zdravstvena ustanova radi u punom kapacitetu i da niko od medicinskog osoblja nije zaražen.

Šarac je naveo da se doktorka nalazi u izolaciji i da ima lakšu kliničku sliku.

On je dodao da niko drugi iz ove ustanove nije zaražen već da Dom zdravlja radi u punom kapacitetu i odgovara zadatku kada je riječ o epidemiološkoj situaciji izazvanoj virusom korona.

Šarac je napomenuo da na području Pala ima pozitivnih lica na virus korona, te da svakodnevno vrše testiranja.

Prema njegovim riječima, sada, u odnosu na prethodne mjesece, imaju više iskustva i znaju šta raditi kada je riječ o ovoj infekciji.

Šarac je pozvao građane da budu disciplinovani, da drže distancu i nose maske jer je to jedini način da se spriječi širenje virusa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ja bi voljela da pišemo malo o radu Doma zdravlja. Ne znam da li dijelite moje mišljenje, ali jedan od najtežih poslova u mom životu je završiti bilo šta u toj ustanovi. Nažalost, sestre se ponašaju kao da od njih nešto tražim lično, kao da sam im u kuću došla, a ne na radno mjesto. Naručiti se za pregled je posebna priča, potrebno je odvojiti pola dana da se neko javi na telefon. Jasno mi je da im nije lak posao, ali od malo pristojnosti i ljubaznosti im ne bi ništa bilo, a nama bi puno značilo.

Naravno maske treba da se nose i da se drži distanca. U autu obavezno, još pogotovo u auto-školama.